Simons kijkt ex-ploeg in de ogen: Club Brugge zal altijd speciaal blijven

Simons kijkt ex-ploeg in de ogen: "Club Brugge zal altijd speciaal blijven"

Gepubliceerd: vrijdag 18 september 2020 om 12:15vr 18-09-2020 om 12:15

Club Brugge moet zondag op bezoek gaan bij Zulte Waregem. Daar is boegbeeld Timmy Simons aan de slag als T2. In de schaduw van Francky Dury hoopt Simons zelf een topcoach te worden. 

Simons wil op termijn T1 worden. "De stappen die ik bij Club kon zetten, hebben me geleerd dat geduld een fijne deugd is, terwijl ik van mezelf niet zo’n geduldig man ben. Leren wat het is om zelf voor een groep te staan, om beslissingen te nemen, om fouten te maken, dat was van goudwaarde. Nu wil ik eerst dat UEFA B-diploma halen en leren van een vakman als Francky Dury, en dan weer een stap voorwaarts zetten", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Simons weet wel wat van een coach wordt verwacht. "Ze moeten spelers beter kunnen maken, hoor je vaak over trainers. Of ze moeten jeugd laten doorstromen. Dat klinkt mooi, maar er moet in de eerste plaats kwaliteit zijn. Je bent met profvoetbal bezig, hé. Wie best in het plaatje past, die speelt. Ongeacht zijn leeftijd. Ik heb van veel trainers iets opgestoken. Qua aanpak, qua trainingsstof, qua accenten leggen. En dat je moet proberen je eigen filosofie te volgen en jezelf te blijven. Ga als rustig persoon niet plots staan roepen, dat werkt niet."

Simons kijkt alvast uit naar de clash met Club Brugge. "Als je zowat de helft van je leven bij een club bent geweest, kan je dat niet zomaar wegvegen. Voor mij zal Club altijd speciaal blijven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ZE DOEN HET! Een ijzersterk Club Brugge pakt de drie punten tegen Zenit Sint-Petersburg! #ZENCLU #ClubBrugge #Dennis #DeKetelaere #Zenit #UCL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws