Murillo over transfer naar Anderlecht: Kompany vertelde dat ik veel zou spelen

Murillo over transfer naar Anderlecht: "Kompany vertelde dat ik veel zou spelen"

10-09-2020 21:44
3

Amir Murillo speelt ondertussen al één jaar voor RSC Anderlecht en heeft zich opgewerkt tot basisspeler als rechtsachter. Een telefoontje van Vincent Kompany heeft hem kunnen overtuigen om voor paars-wit te kiezen.

"Ik had al een paar woorden met hem gewisseld na de WK-wedstrijd tegen België en hij heeft mij toen gecomplimenteerd met mijn wedstrijd. Vorige winter heeft hij mij dan gebeld om het project uit te leggen", vertelde Murillo aan Sport/Voetbalmagazine.

"Hoe hij met Anderlecht wilde spelen, dat hij de ambitie had om wedstrijden te winnen met attractief voetbal en zijn verlangen om Anderlecht weer in de Champions League te krijgen. Hij vertelde dat ik veel zou spelen indien ik mij zou kunnen aanpassen aan zijn concept.

Uiteindelijk waren het de broers Shaun en Bradley Wright-Phillips die zijn naam hebben gedropt bij Kompany. "Bradley, mijn ploegmaat bij New York, heeft over mij gepraat met broer Shaun die met Kompany heeft gevoetbald bij City. Shaun heeft vervolgens informatie doorgespeeld."