Imperium breidt uit: Manchester City koopt nu ook club in Frankrijk

Imperium breidt uit: Manchester City koopt nu ook club in Frankrijk

Gepubliceerd: donderdag 3 september 2020 om 12:30do 03-09-2020 om 12:30

Laatste update: donderdag 3 september 2020 om 12:51do 03-09-2020 om 12:51

De City Football Group heeft donderdag een extra club aan zijn bestand toegevoegd. De eigenaren van onder meer Manchester City hadden onlangs al Lommel SK overgenomen en hebben sinds deze week ook een meerderheidsbelang in het Franse ESTAC Troyes.

Daniel Masoni, de vorige eigenaar van de Ligue 2-club, heeft met de vertegenwoordigers van de City Football Group een akkoord bereikt over de overdracht van de aandelen. "Wij volgen het Franse voetbal in het algemeen en Troyes in het bijzonder al langere tijd", laat Ferrán Soriano namens de City Football Group weten. "We zijn verheugd dat we deze overname af hebben gerond en dat we nu ook voet aan de grond hebben gekregen in Frankrijk. Dit is een mijlpaal."

De eigenaars van Manchester City hebben nu tien voetbalfilialen, verspreid over de hele wereld. Naast Manchester City zelf, Lommel en Troyes zijn ook New York City FC (Verenigde Staten), Melbourne City FC (Australië), Yokohama F. Marinos (Japan), Montevideo City Torque (Uruguay), Girona FC (Spanje) en Sichuan Jiuniu FC (China) in handen van het consortium.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws