Een wedstrijd met twee gezichten, maar Club Brugge trekt het laken naar zich toe

30-08-2020 16:30 Laatste update: 31-08-2020 09:00
16

De eerste topper van de vierde speeldag was geen teleurstelling. KRC Genk en Club Brugge toonden in een leuke wedstrijd twee gezichten, maar Clement en co nemen de 3 punten mee naar huis. In VP Analyse brengen we het eindoordeel van de wedstrijd.

Club Brugge dirigeert in eerste helft
Club Brugge was zeer dominant in de eerste helft. Na de studieronde namen ze onmiddellijk het heft in handen. KRC Genk kon nog rekenen op sublieme defensieve parades, maar kreeg de verdiende 0-1 binnen.

Club Brugge voetbalde zoals vorig seizoen. Met veel balbezit en knappe aanvallende impulsen. Via Sobol en Dennis op de flank overliepen ze de defensie van KRC Genk die niet wist waar te kijken. Ook Okereke verdient een pluim, zijn werk zorgde ervoor dat Genk het moeilijk had om uit te voetballen. Club lijkt weer een diepe spits te hebben waarop het kan rekenen.

Sterkhouders staan op, en gaan weer zitten
Het leek er op dat de kritiek hard was aangekomen bij de sterkhouders van Club Brugge. Dennis, Vanaken, Vormer, ... Geen transferitis, geen afval in het spel. Dennis swingde langs de Genk-defensie als tegen Real Madrid. Vanaken verdeelde het spel en Vormer nam zijn verantwoordelijkheid.

Vanaf de derde aftrap in de wedstrijd was hiervan niet veel meer te zien. Het defensieve middenveld van KRC Genk nam het spel in handen. Met aanvallende prikjes van Bongonda en Ito kraakte het defensieve compartiment bij Club langs alle kanten. Al bij al hield Club goed stand en drukte ze Genk de laatste tien minuten weg. De 1-2 van Badji is dan ook hun eigen verdienste.

SOS Creativiteit in de Luminus Arena
Voor de wedstrijd zei De Condé aan Eleven Sports dat er nog een creatieve speler bijkomt. Alsof hij de eerste helft al gezien had. KRC Genk was zo goed als nergens. Er lag een groot gat tussen Lucumi en Dessers. Het middenveld van Genk werd overlopen door Rits, Vormer en Vanaken.

Genk vond wel een goed momentum via Ito en Bongonda, maar uitgespeelde kansen bleven achterwege. Er is creativiteit nodig op het middenveld, maar dat komt er dus snel aan volgens TD De Condé.

Miljoenenspits, maar toch spitsenprobleem?
Onuachu stond in de basis bij KRC Genk, omdat Dessers niet fit was. Tien minuten voor de aftrap werd dit toch gewisseld. Onuachu bleek ook niet fit voor de topper. Verzachtende omstandigheden voor het zwakke aanvallend spel? Misschien, in de eerste helft was Dessers inderdaad onzichtbaar.

Door een goede collectieve tweede helft kwam hij wel in het spel voor. De spits mistte wel een penalty, iets wat hem vorig jaar niet overkwam. Sinds speeldag 1 lijken de verwachtingen van de eredivisie-topschutter alleen maar te dalen. Alleen doelpunten of een assistenkoning lijken hem op gang te kunnen helpen.