Club Brugge pakt tweede zege van het seizoen tegen KRC Genk

30-08-2020 15:22 Laatste update: 15:22
165

Club Brugge heeft zondagnamiddag de topper van de vierde speeldag gewonnen op het veld van KRC Genk. De troepen van Philippe Clement trokken met 1-2 aan het langste eind. Hans Vanaken en Youssouph Badji waren de doelpuntenmakers van dienst.

De eerste tien minuten waren verdeeld, maar al snel voetbalde Club Brugge met meer enthousiasme en diepgang dan KRC Genk. Vanaf de supersave van Vukovic op een vrije trap van Vormer kwam Genk bijna niet meer aan bod. Defensief stond de ploeg van Wolf goed, maar aanvallend brachten ze weinig tot niets. Cuesta redde nog van de lijn, maar drie minuten later kopte Vanaken de 0-1 tegen de touwen.

Na het doelpunt drukte Club nog even door en had het de mogelijkheid op de 0-2 met een kans van Rits. Ook Mata had nog een schotkans, maar die verdween voorlangs. Hierna controleerde Club Brugge en maakte het de potentiële aanvallen van Genk onschadelijk. KRC Genk voetbalde wel beter en beter richting de rust toe, maar de voorzetten van de flankspelers stonden niet op scherp.

In de tweede helft startte Genk veel beter, Bongonda versierde onmiddellijk een penalty. Dessers trapte deze tegen de paal. Genk bleef dreigen met een schot van Bongonda, Mignolet klemde makkelijk. Tien minuten na de eerste penalty ging Bongonda alleen af op Mignolet. De Genkse aanvaller kwam ten val, maar Van Driessche floot niet. De VAR attendeerde de ref even na de fase en zo kreeg Genk een nieuwe penalty. Deze keer zette Bongonda de penalty wel om. De bal vloog via Mignolet in doel.

Na de 1-1 bleef Genk de aanvallende ploeg, maar Club Brugge kwam meer en meer in het spel voor. Richting het einde van de wedstrijd trok Club Brugge terug ten aanval. Met aanvallende impulsen van de ingevallen De Ketelaere kantelde de tweede helft lichtjes. In de 83ste minuut schilderde Schrijvers een hoekschop op het hoofd van Badji. 1-2. Na het kopdoelpunt leek de tank van Genk leeg te zijn. Oyen en Nygren konden het tij niet meer keren en Club Brugge pakte de tweede uitzege van het seizoen.

KRC Genk moet tijdens de interlandbreak herbronnen, maar kan bouwen op een sterke tweede helft tegen Club Brugge. De West-Vlamingen kunnen wel tevreden zijn. Zij kunnen de slechte thuiswedstrijden uitwissen met twee uitzeges, al zal Clement helemaal niet tevreden zijn met de tweede helft.