'Messi benadrukt transfervrije status en is niet op komen dagen op testdag'

'Messi benadrukt transfervrije status en is niet op komen dagen op testdag'

30-08-2020 12:00
12

Lionel Messi is zondagmorgen niet op komen dagen bij de coronatests die Barcelona verplicht stelde voorafgaand aan het nieuwe jaar. De Argentijn stelt dat hij contractueel gezien geen speler meer is van de club en dat hij dus niet hoeft te komen.

Diverse Spaanse media maken melding van het feit dat Messi zondagochtend niet op de club verscheen om de verplichte coronatest te ondergaan. De vertegenwoordigers van de Argentijn claimen dat hij niet langer een speler van Barcelona is en dat hij dus niet op hoefde te komen dagen.

Zij wijzen op het feit dat de clausule in het contract van Messi die zei dat hij na ieder seizoen weg kan bij de club gelicht is en nog niet was verlopen. Barcelona zelf stelt dat de superster nog steeds een contract heeft en dat clubs de vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro moeten betalen om hem los te weken.

Op Messi na waren alle hoofdrolspelers in de transfergeruchten van de afgelopen weken wel aanwezig. Zo arriveerden Sergio Busquets, Arturo Vidal én Luis Suárez wel op de testlocatie, net als trainer Ronald Koeman.