'Moeskroen beschuldigd van valsheid in geschrifte en oplichting'

'Moeskroen beschuldigd van valsheid in geschrifte en oplichting'

28-08-2020 17:42 Laatste update: 17:54
37

Daar is de volgende beschuldiging aan het adres van voetbalclub Moeskroen. De Henegouwers krijgen verwijten van oplichting en valsheid in geschriften op hun bord. ‘Het zou gaan om vervalste documenten bij een licentieaanvraag’, meldt Sporza.

Het Federaal Parket voer naar verluidt een onderzoek naar fouten die Moeskroen in het verleden heeft gemaakt. Hierbij werd ex-scheidsrechter en huidig CEO Paul Allaerts vandaag (vrijdag) verhoord.

De beschuldiging van valsheid in geschrifte en oplichting gaat over documenten uit de periode rond de licentieaanvraag voor het seizoen 2016-2017. Het zou hierbij gaan om vervalste documenten.

Concreet gaat het om een verslag van een Algemene Vergadering. Hierop werd het ontslag van Marc Rautenberg, voormalig makelaar en bestuurder van Moeskroen, geacteerd. Rautenburg mag die twee functies echter niet tegelijk oefenen volgens het bondsreglement.

De datum op het verslag dat Allaerts aan de licentiecommissie overhandigde, zou vervroegd zijn. De Vergadering waarin het ontslag van Rautenburg plaatsvond, dateert immers van na de deadline van de licentieaanvraag. Dit werd ruim vier jaar geleden al door verschillende teams, die de licentie van Moeskroen aanvochten, geroepen.