LIVE: Gent moet achtervolgen, Mbokani zet Antwerp op voorsprong

LIVE: Gent moet achtervolgen, Mbokani zet Antwerp op voorsprong

22-08-2020 19:30 Laatste update: 21:10
27

Royal Antwerp Football Club neemt het in de 'topper' van de derde speeldag op tegen KAA Gent. Beide clubs zijn naarstig op zoek naar een eerste driepunter. Coach Laszlo Bölöni neemt het op tegen zijn ex-club.

 

Antwerp won dan wel de beker tegen Club Brugge, maar in de competitie wilt het nog niet draaien onder Ivan Leko. Op de eerste speeldag werd er 1-1 gelijkgespeeld tegen Moeskroen en vervolgens was Cercle Brugge met 2-1 te sterk.

Opstelling Antwerp: Butez, De Laet, Seck, Verstraete, Lamkel Zé, Refaelov, De Pauw, Gerkens, Batubinsika, Haroun, Mbokani

KAA Gent doet het echter nog slechter dan Antwerp. Coach Jess Thorup werd ontslagen na een nul op zes tegen STVV en KV Kortrijk (allebei 1-2) en Laszlo Bölöni (ex-Antwerp nota bene) werd aangenomen. De Buffalo’s bengelen mee onderin het klassement. Kleindienst start voor de eerste keer in de basis bij Gent. Vadis start niet. De middenvelder is geblesseerd. 

Opstelling KAA Gent: Roef, Ngadeu, Owusu, Yaremchuck, Bezus, Castro-Montes, Botaka, Kums, Dorsch, Plastun en Kleindienst