Wat bij stopzetting competitie 2020-2021? 'Nietigverklaring of definitieve stand'

Wat bij stopzetting competitie 2020-2021? 'Nietigverklaring of definitieve stand'

21-08-2020 07:15
32

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) is voorbereid op een nieuwe corona-uitbraak. Zo zal er bij een nieuwe stopzetting van de competitie geen discussie mogelijk zijn over de sportieve consequenties van  de clubs. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Indien de competitie door overmacht - waaronder Covid-19 - wordt stilgelegd, dan zal de huidige stand behouden worden, op voorwaarde dat minstens de helft van de reguliere competitie achter de rug is. Alle clubs moeten dus minstens éénmaal tegen elkaar gespeeld hebben om de actuele stand tot definitieve eindstand uit te roepen.

Indien er minder dan de helft van de speeldagen afgewerkt zijn, dan zal de competitie nietig verklaard worden. In dat geval zal er geen kampioen zijn, maar zal er ook niemand stijgen of dalen. Dan start de jaargang 2021-2022 gewoon met dezelfde achttien clubs.

De Europese tickets (met uitzondering van het ticket voor de bekerwinnaar) worden in dat geval toegekend op basis van de prestaties in in de vorige vijf seizoenen. Indien door overmacht de barragewedstrijd tussen de voorlaatste uit 1A en de nummer 2 uit 1B ook niet kan worden afgewerkt, wordt de club uit 1A als winnaar beschouwd.