Wat een vertrouwen, nog slechts zes trainers in JPL langer actief dan één jaar

Wat een vertrouwen, nog slechts zes trainers in JPL langer actief dan één jaar

20-08-2020 11:28 Laatste update: 21-08-2020 09:00
6

Het seizoen 2020 – 2021 is nog maar twee speeldagen ver of de tweede trainer is al bedankt voor bewezen diensten. Na Frank Vercauteren bij RSC Anderlecht moet ook Jess Thorup bij KAA Gent beschikken. Hierdoor telt de Jupiler Pro League nog maar zes trainers die langer dan één jaar aan het roer staan bij hun huidige club. VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij. 

Vorig seizoen regende het trainersontslagen in de Jupiler Pro League. Liefst dertien keer werd er gewisseld van coach. Voor de goede orde daar rekenen we ook Domenico Olivieri (KRC Genk) en Jonas De Roeck (RSC Anderlecht) mee die tijdelijk het stokje overnamen. Na het seizoen namen nog eens zeven clubs afscheid van hun trainer om zei de coach in kwestie vaarwel. Denken we hierbij aan onder meer Michel Preud'homme (Standard), Bernd Storck (Royal Excel Moeskroen) en László Bölöni (Royal Antwerp FC).

Het hoeft dus niet te verbazen dat er nog amper trainers op de bank zitten, die ook vorig seizoen de competitiestart hebben meegemaakt. Francky Dury is natuurlijk de recordhouder. Zijn huidige periode bij Zulte Waregem duurt al 8 jaar, 7 maanden en 21 dagen. Voordien zat hij tussen 1994 – 2010 ook al bij de club, maar in 2010 en 2011 waren er korte periodes bij KAA Gent en de U21 van België.

Na Dury zit Wouter Vrancken het langste op zijn stoel. Op 21 augustus zal Vrancken exact twee jaar coach zijn van KV Mechelen. In die periode was het winnen van de Bekerfinale zijn mooiste moment. Vorig seizoen was Vrancken met KV Mechelen ook goed op weg om Play-Off 1 te halen. Dit seizoen startte Mechelen met vier op zes. De stoel van Vrancken wankelt dus nog niet.

Vanderhaeghe volgt opvolger Thorup op
Yves Vanderhaeghe strandt momenteel op plaats 3. Bij KV Kortrijk is hij 1 jaar, 9 maanden en 5 dagen actief. Vanderhaeghe neemt de podiumplaats van Jess Thorup over. Bij Gent stond Thorup 1 jaar, 10 maanden en 10 dagen aan het roer alvorens zijn C4 te krijgen. Bij Gent was Thorup de opvolger van … Vanderhaeghe.

Tot slot zijn er nog drie trainers in de Jupiler Pro League aan de slag die vorig seizoen bij de start van de competitie debuteerden bij hun huidige werkgevers. Het gaat om Philippe Clement (Club Brugge), Karim Belhocine (Sporting Charleroi) en Benat San José (KAS Eupen). Het trio werkt momenteel dus 1 jaar, 1 maand en 20 dagen bij hun huidige clubs.