Vandenbempt twijfelt na 0 op 6 KAA Gent: “Kans dat Thorup blijft, lijkt me klein

Vandenbempt twijfelt na 0 op 6 KAA Gent: “Kans dat Thorup blijft, lijkt me klein"

17-08-2020 10:00 Laatste update: 11:52
10

Zaterdag verloor KAA Gent met het schaamrood op de wangen tegen KV Kortrijk. Peter Vandenbempt denkt bij Sporza dat het vandaag wel eens voorbij zou kunnen zijn voor Thorup.

Maandagochtend verschenen berichten over het mogelijke ontslag van Jess Thorup. Ook Vandenbempt denkt dat het wel eens voorbij kan zijn, voor de coach: “De resultaten zijn er niet bij AA Gent, ook het niveau daalt. En de spelers blijven defensief fouten maken, terwijl daar toch de nadruk is op gelegd vorig seizoen”, zegt hij. 

Thorup voedde in zijn periode bij Gent zelf de negatieve commentaren. De blamage tegen KV Mechelen in Brussel is nog maar een voorbeeld. Vorig seizoen verloor Gent, dat nog titelambities had, in Cercle Brugge en thuis tegen Charleroi. “De twijfel of Thorup de juiste trainer is om Gent naar de titel te leiden, is nooit verdwenen."

Er zijn natuurlijk twee kampen: Het ene zegt dat Thorup respijt moet krijgen na de verkoop van David, het andere vind de resultaten doorslaggevend om Thorup te ontslaan. “Toch kan het zijn dat ze de knoop doorhakken, omdat straks die levensbelangrijke kwalificatiewedstrijden in de Champions League volgen”, weet Vandenbempt, die er geen vertrouwen meer in heeft.