OFFICIEEL: Na een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren trekt Emmers nu naar Nederland

OFFICIEEL: Na een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren trekt Emmers nu naar Nederland

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 15:34za 08-08-2020 om 15:34

Almere City heeft zaterdagmiddag een opvallende transfer wereldkundig gemaakt. De 21-jarige Belg Xian Emmers wordt komend seizoen gehuurd van Internationale, heeft de club uit Flevoland laten weten. Vorig seizoen was Emmers op huurbasis aan de slag bij Waasland-Beveren.

Emmers gaat in Almere door het leven als Mr. X en kijkt uit naar zijn tijd in het Yanmar Stadion. "Er is mij hier een duidelijk plan geschetst en dat sprak mij direct aan", laat de 21-jarige middenvelder weten aan de Almere City-kanalen. "Ik had meerdere opties, maar het gevoel dat ik bij Almere City FC kreeg, had ik bij de andere clubs niet."

De in Zwitserland geboren Emmers – zoon van voormalig Rode Duivel Marc Emmers – werd opgeleid bij Racing Genk en in 2015 opgepikt door Internazionale. De Nerazzurri leenden hem tussentijds uit aan Cremonese en Waasland-Beveren. "En hij heeft meermaals de voorbereiding meegedraaid met de hoofdmacht van Internazionale. Die ervaring neemt hij met zich mee", laat technisch manager Teun Jacobs weten namens Almere City. "Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze selectie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws