AS Roma vliegt uit de Europa League na nederlaag tegen Sevilla

06-08-2020 20:58 Laatste update: 21:04
1

Sevilla heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League. AS Roma had weinig te vertellen en werd met een 2-0 nederlaag teruggestuurd naar Italië. Vanwege de coronacrisis wordt er maar één wedstrijd gespeeld.

Omdat alle competities waren stopgezet is de eerste wedstrijd tussen Roma en Sevilla niet gespeeld. Het beslissende duel werd op neutraal terrein afgewerkt, in het stadion van MSV Duisburg.

Roma maakte in de eerste helft de dienst uit en kwam na ruim twintig minuten op een terechte voorsprong. Daarvoor kreeg de ploeg via Lucas Ocampos en Jules Kounde al twee grote kansen op de openingsgoal. Bij de derde poging was het wel raka. Sergio Reguilon ging op avontuur, speelde een paar Roma-verdedigers uit en schoot ietwat gelukkig binnen. Kort voor de theepauze maakte En Nesyri er op aangeven van Ocampos 2-0 van.

Het was in de tweede helft wachten op de genadeklap van Sevilla. Die viel niet, al kregen de Andalusiërs er genoeg kansen voor. De 3-0 van Sevilla werd door Kuipers en zijn assistenten afgekeurd vanwege buitenspel.

Sevilla neemt het aankomende dinsdag op tegen Olympiakos of Wolverhampton Wanderers.