OHL begint met ambitie in eerste klasse: Stap voor stap richting subtop

OHL begint met ambitie in eerste klasse: "Stap voor stap richting subtop"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 19:45do 06-08-2020 om 19:45

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 19:46do 06-08-2020 om 19:46

Oud-Heverlee Leuven heeft sinds vorige week zekerheid over promotie naar Jupiler Pro League na vier seizoenen in 1B. Volgens CEO Peter Willems ambieert OHL een zorgeloos seizoen, om daarna uit te groeien tot een subtopper.

"De fundamenten – het stadion en het schitterende oefencomplex – én de structuur van de club zijn aanwezig om van OHL binnen de kortste keren een standvastige en ambitieuze 1A-club te maken", vertelde Willems aan Het Laatste Nieuws. "We moeten nu wel snel hoger schakelen in het sportieve, om een zorgeloos seizoen te kunnen draaien én om daarna dus verder naar boven te kunnen kijken."

De komende weken zal de focus natuurlijk liggen op het zoeken naar versterkingen. "Al sinds begin maart zijn we bezig met het zoeken, maar er gingen bijna vijf maanden verloren door discussies, gekibbel en gedoe bij de Pro League. Enkele spelers die zeker een meerwaarde hadden betekend voor ons, maar die alleen wilden tekenen als we in 1A zouden uitkomen, waren het wachten beu en trokken naar andere eersteklassers.”"

“Maar goed, we zochten verder en nu zijn enkele dossiers bijna afgewerkt. En sinds we zeker zijn van 1A bieden managers ons graag mogelijke aanwinsten aan. Nu, élke speler die we aantrekken moét een échte versterking zijn, absolute 1A-kwaliteit. In de breedte is onze kern al voldoende ruim. Dat komt door de verlenging van negen spelers die einde contract waren, wat nodig was om tegen Beerschot een volwaardige ploeg te kunnen opstellen", besloot Willemsn.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws