Beerschot en KV Mechelen halen opgelucht adem: Blij met deze oplossing

Beerschot en KV Mechelen halen opgelucht adem: "Blij met deze oplossing"

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 17:15do 06-08-2020 om 17:15

Beerschot en KV Mechelen halen opgelucht adem: beide ploegen mogen weer trainen en spelen zoals de andere eersteklassers. Tot dan was het onzeker of er komend weekend wel gevoetbald zou worden in de provincie Antwerpen en ook groepstrainingen waren niet toegelaten.

"We zijn blij met deze oplossing en we hebben er ook begrip voor dat het wat langer geduurd heeft om deze beslissing te nemen", vertelde Frank Lagast, algemeen directeur van KV Mechelen aan Sporza. "Maar we zijn wel blij dat we opnieuw normaal kunnen trainen en dat dezelfde regels gelden voor alle clubs in 1e klasse. We vinden het ook belangrijk dat we onze eerste thuismatch in ons eigen stadion kunnen spelen, ook al is het jammer dat de fans er niet kunnen bij zijn."

Bij Beerschot is men eveneens opgelucht. "Het is een grote opluchting dat we weer kunnen spelen en trainen in onze eigen accommodatie", aldus woordvoerder Sven Van den Abbeele. "We zijn ervan overtuigd dat we dat op een veilige manier kunnen doen. Je speelt toch liefst in je eigen stadion. Zelfs zonder toeschouwers geloof ik in het thuisvoordeel. Het blijft natuurlijk wel jammer dat er geen fans zullen zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws