Einde verhaal voor Casteels: Shakhtar in blessuretijd van 0-0 naar 3-0

05-08-2020 20:54

Het Europa League-seizoen zit erop voor Koen Casteels en zijn ploeggenoten van VfL Wolfsburg. Die Wölfe moesten op bezoek bij Shakhtar Donetsk een 1-2 achterstand goed zien te maken, maar dat zat er eigenlijk geen moment in voor de gasten. De 0-0 stand werd door de thuisploeg in blessuretijd tot 3-0 gepromoveerd.

Zij moesten in speelstad Kiev sowieso twee keer scoren, maar konden in de openingsfase nauwelijks een vuist maken. Shakhtar oogde frisser en kreeg een fors aantal kansen in de eerste helft. Casteels redde echter met moeite op een schot van Alan Patrick, Marlos trof de paal, Mykola Matviyenko stuitte ook op Casteels en Júnior Moraes schoot voorlangs.

Ondanks deze kansenregen stond het bij rust nog steeds 0-0. Shakhtar leek na een uur spelen een dure prijs te moeten betalen voor al die missers. Arbiter Ivan Kruzliak gaf een strafschop én een rode kaart voor na een overtreding van Davit Khocholava op Omar Marmoush. Shakhtar kwam echter met de schrik vrij: de rode kaart bleef staan, maar de penalty werd na ingrijpen van de VAR in een vrije trap, die niets opleverde. Niet lang daarna kwam ook Wolfsburg met tien man te staan: John Brooks kreeg na lomp ingrijpen zijn tweede gele kaart.

Het verzet van Wolfsburg was in de slotfase gebroken. Twee minuten voor tijd werd het alsnog 1-0, 2-0 én 3-0 voor de gastheren via een intikker van Moraes, een goal van Manor Solomon en nog een intikker van Moraes. Shakhtar treft in de kwartfinales FC Basel of Eintracht Frankfurt.