FC Kopenhagen kegelt Basaksehir uit de Europa League

FC Kopenhagen kegelt Basaksehir uit de Europa League

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 20:52wo 05-08-2020 om 20:52

Basaksehir ligt uit de Europa League. De kersverse Turkse kampioen moest in Denemarken het hoofd buigen voor FC Kopenhagen.

Basaksehir had de heenwedstrijd met 1-0 gewonnen, maar kon welgeteld drie minuten genieten van dat steuntje in de rug: Guillermo Varela stoomde op aan de rechterkant en gaf voor, Jonas Wind maakte met een machtige kopbal de vroege openingstreffer. Niet lang daarna leek het ook 2-0 te worden, maar doelman Mert Günok hield Rasmus Falk Jensen af.

In de loop van de eerste helft zakte de amusementswaarde, maar Basaksehir rook op slag van rust aan zijn cruciale uitdoelpunt: Edin Visca liet die kans echter liggen, waardoor de bordjes halverwege volledig in evenwicht waren. In het eerste kwartier na rust bleek hoe duur die kans was. Kopenhagen liep in rap tempo uit naar 3-0. Wind maakte vanaf de penaltystip zijn tweede van de avond en Falk Jensen nam niet lang daarna revanche voor zijn eerdere gemiste kans.

Basaksehir kon zich niet herpakken na die dubbele dreun: Kopenhagen had aan de 3-0 meer dan voldoende om de kwartfinales te halen. De Denen horen later op de avond wie ze zullen treffen, maar weten dat in feite al. Tenzij LASK Linz nog een achterstand van 5-0 goed kan maken, speelt FC Kopenhagen tegen Manchester United.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws