Er is beslist: Antwerpse clubs mogen komend weekend thuis spelen

Er is beslist: Antwerpse clubs mogen komend weekend thuis spelen

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 17:45wo 05-08-2020 om 17:45

Goed nieuws voor het Antwerpse voetbal, en de Belgische competitie in het geheel. Het Laatste Nieuws meldt dat er komend weekend profvoetbal mag gespeeld worden op Antwerps grondgebied.

De Pro League en de Antwerpse clubs leefden lange tijd in onzekerheid nadat gouverneur Cathy Berx groepssporten op Antwerps grondgebied verbood. Berx liet de deur nog wel op een kier voor het profvoetbal, maar liet de beslissing over aan de federale evaluatiecel Celeval.

Celeval vond het op zijn beurt niet zijn bevoegdheid om uitzonderingen toe te staan. "Het is niet aan ons om uitzonderingen te maken voor het voetbal, dat is een politieke beslissing", liet Viroloog Steven Van Gucht verstaan. Uiteindelijk was het dus minister van sport Ben Weyts die de knoop doorhakte, er zal gevoetbald worden in Antwerpen.

De beslissing is een opluchting voor de Pro League, de wedstrijden Antwerp – Moeskroen én KV Mechelen – Anderlecht kunnen gewoon plaatsvinden. Komend weekend rolt de bal opnieuw in onze hoogste voetbalklasse.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

De juiste beslissing?

(215 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws