Muñoz klinkt zelfverzekerd bij voorstelling: Snel, krachtig en goed in de lucht

Muñoz klinkt zelfverzekerd bij voorstelling: "Snel, krachtig en goed in de lucht"

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 16:01di 04-08-2020 om 16:01

Laatste update: dinsdag 4 augustus 2020 om 16:15di 04-08-2020 om 16:15

KRC Genk heeft Daniel Muñoz voorgesteld. Normaal gezien zou dat al veel eerder gebeurd moeten zijn, want de transfer van de Colombiaan was eind mei al rond. Door de coronacrisis bleek overkomen vanuit Colombia echter geen sinecure. Na veel vijven en zessen is Muñoz echter klaar om te schitteren.

"Het wachten duurde lang, maar het was de opoffering wel waard. Het waren bange maanden om niet te kunnen trainen zoals ik het graag wilde", legt Muñoz zijn gevoel uit bij de voorbije maanden aan Het Nieuwsblad. Pas op 19 juli zette hij voet op Europese bodem, nadat het luchtruim wekenlang dicht was door de pandemie.

Gevraagd naar zijn sterke punten toont Muñoz zijn zelfzekerheid. "Ik ben polyvalent, snel, krachtig en goed in de lucht, dus dat geeft mij de wapens om op verschillende posities mijn plan te trekken", klinkt het ambitieus."Ik wil hier bijleren en beter worden. Ik denk dat ik een speler ben die niet naar een druppel zweet kijkt en altijd het beste van zichzelf geeft. Die enorme wil om te winnen wil ik graag overbrengen."

Op zijn 24e zet Muñoz voor het eerst de stap naar Europa. "Atlético Nacional is mijn club van kindsbeen af", doet hij zijn oude supporters plezier. "Ik hoop er op een dag terug te keren, om iets terug te kunnen geven. Het was echter het geschikte moment om een van mijn dromen - naar Europa komen - waar te maken. Genk is een grote club in België die vaak Europees speelt en meedoet voor de titel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Muñoz de beste transfer tot nu toe van Genk (in deze transferperiode)?

(110 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws