UPDATE: 'Antwerp twijfelt tussen twee Belgen: ene is jonger, andere goedkoper'

UPDATE: 'Antwerp twijfelt tussen twee Belgen: ene is jonger, andere goedkoper'

27-07-2020 12:56 Laatste update: 16:47
29

Enkel een transfer lijkt Brecht Dejaegere aan speelminuten te kunnen helpen, maar voorlopig zit de middenvelder nog steeds bij KAA Gent. Waarschijnlijk komt daar verandering in, de vraag is alleen wie met hem aan de haal gaat. Royal Antwerp FC zou nu een belangrijke kandidaat zijn.

Volgens Het Laatste Nieuws toont Antwerp 'verregaande interesse' in Dejaegere. Een transfer is alvast bespreekbaar, want onze landgenoot is onder Jess Thorup helemaal uit beeld verdwenen. Vorig seizoen mocht hij weinig opdraven. Zo dreigt er een einde in mineur te komen aan zijn zeven jaar bij de Buffalo's.

Voor Antwerp zou Dejaegere dan weer een goed alternatief zijn om recente tegenslagen op te vangen. Zowel Alexis De Sart als Sander Coopman kregen in de voorbereiding af te rekenen met een blessure die hen maandenlang aan de kant zet. Dankzij zijn polyvalentie kan Dejaegere een goede troef zijn om hen te vervangen.

In de huidige mercato zet Antwerp opvallend vaak in op Belgische namen. Zo vervoegden Birger Verstraete, Dragan Lausberg en onlangs Nill De Pauw de rangen al. Eerder toonde de oudste club van het land overigens ook al interesse in Pieter Gerkens.

Update: Gazet van Antwerpen weet dat ook financiële redenen meespelen in de dossiers op het bureau van Luciano D'Onofrio. Terwijl Pieter Gerkens een interessante optie is vanwege zijn jeugdigere leeftijd (24 tegenover 29), moet Dejaegere dan weer minder kosten. In Gent wordt immers niet echt meer op hem gerekend. Gezien zijn staat van dienst zullen de Buffalo's niet al te moeilijk doen. Anderlecht daarentegen hoopt nog een aardige cent te verdienen aan Gerkens, ook al is zijn toekomst evenzeer troebel in Brussel.