UPDATE: 'Anderlecht-huurling mag kastje in Lotto Park leegmaken'

UPDATE: 'Anderlecht-huurling mag kastje in Lotto Park leegmaken'

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 10:12wo 22-07-2020 om 10:12

Laatste update: donderdag 23 juli 2020 om 11:11do 23-07-2020 om 11:11

Voor Aristote Nkaka zit zijn avontuur er in Spanje op. Het liep af met een serieuze sisser. Racing Santander degradeerde immers.

Via Marc Coucke kwam Nkaka bij Anderlecht terecht, maar de stap van Oostende naar Brussel was te groot. Bij paars-wit kreeg Nkaka nooit een kans. Anderlecht verhuurde hem de voorbije maanden aan Racing Santander. Een echt succes werd dat niet. Racing Santander speelde in de Spaanse Tweede Klasse een heel jaar tegen de degradatie. Uiteindelijk liep het ook nog slecht af.

Racing Santander eindigde stijf onderaan. Uit 42 matchen wist het amper 33 punten te pakken. Dat waren er uiteindelijk 16 te weinig om zich te handhaven in LaLiga2. Nkaka zelf kwam tot 17 duels in de Spaanse Tweede Klasse. Daarin wist hij één keer te scoren en was hij goed voor één assist.

Zijn persoonlijke dieptepunt kwam er begin juli. Tegen Extremadura pakte hij twee keer snel achter elkaar een gele kaart en mocht met rood inpakken. Een rode kaart na twee gele prenten overkwam Nkaka ook al midden september tegen CD Mirandes.

De laatste twee matchen kwam Nkaka niet meer verder dan de bank. Hij moet nu op zoek naar een nieuwe ploeg, want ondanks dat hij nog tot medio 2023 onder contract ligt bij Anderlecht, rekenen ze in het Lotto Park niet meer de 24-jarige middenvelder.

Update: Voor Nkaka houdt het slechte nieuws niet op. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht de middenvelder laten weten dat hij definitief mag vertrekken. Als een verrassing komt dat nieuws zeker niet. Bij paars-wit loopt het contract van Nkaka nog drie jaar door. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor KAA Gent zit het CL-verhaal erop. Het werd in de Play-Offs uitgeschakeld door Dynamo Kiev #KAAGent #AAGent #Gent #UCL #DynamoKiev #dynamokyiv #JPL #ChampionsLeague

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Kan Nkaka het niveau van de Jupiler Pro League aan?

(327 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws