Anderlecht verslaat Saint-Étienne, zorgen omtrent Kompany

Anderlecht verslaat Saint-Étienne, zorgen omtrent Kompany

18-07-2020 17:08 Laatste update: 17:13
19

RSC Anderlecht heeft zaterdag haar eerste van twee duels tegen Saint-Étienne gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2. In de slotfase viel Vincent Kompany geblesseerd uit. 

In het Stade Geoffroy-Guichard waren er zaterdag geen fans toegelaten. Pers mocht wel aanwezig zijn. Het werd meteen de eerste keer dat een oefenmatch van Anderlecht in deze voorbereiding via een livestream te volgen viel.

Flanken Anderlecht op dreef
In het eerste deel van de eerste match liet Anderlecht een goede indruk na. Bakkali was als eerste dicht bij een doelpunt. Vanop links sneed de winger in de 12e minuut naar binnen en haalde uit met rechts. Uiteindelijk kwam zijn poging niet verder dan de paal.

Uitstel was geen afstel. Het gevaar kwam dit keer van de andere flank. Doku werd in de zestien tegen de grond gewerkt. De bal ging op de stip en vanaf elf meter klaarde Vlap rustig de klus. De Nederlander stuurde de doelman het bos is.

Ook Fransen vanaf elf meter
Aan de andere kant bewees ook Van Crombrugge zijn waarde. Na een overtreding van Cobbaut net buiten de zestien mocht Saint-Étienne een vrije trap nemen. De doelman van Anderlecht ranselde het leer vanonder de lat vandaan.

Na een drinkpauze verdween het tempo een beetje uit de match. Anderlecht hield wel de controle en leek met een voorsprong de rust in te gaan. Enkel was er vlak voor het fluitsignaal een handsbal van Cobbaut in de eigen zestien. De verdediger kon zijn arm niet meer terug trekken en de bal ging wederom op de stip. Boudebouz zette de 1-1 op het bord. 

Sterke Van Crombrugge inclusief geluk
Meteen na de pauze bokste Van Crombrugge de bal onvoldoende weg. De doelman had daana het geluk dat Cobbaut op de lijn redding kon brengen. Anderlecht antwoordde via Vlap. De Nederlander vond een weg door de achterhoede van de Fransen, maar tikte de bal naast. 

Nadien werd de thuisploeg beter, maar onder meer Fofana liet de voorsprong voor Saint-Etienne liggen. Van Crombrugge stond ook pal. Uiteindelijk viel het winnende doelpunt aan de andere kant. Na een corner van Vlap was het uiteindelijk Roofe die voor de 1-2 tekende. Bij de thuisploeg dacht men aan buitenspel, maar de ref had een ander oordeel klaar. 

Kompany speelde de match niet uit. Na een sprintduel greep hij naar zijn lies en ging meteen daarna uit voorzorg naar de kant. Hoe ernstig de blessure is, is nog niet geweten. 

LIVE duel 2
Om 17u30 speelt Anderlecht haar tweede duel tegen Saint-Etienne. De wedstrijd is te volgen via de livestream van ASSEtv.