“Het zou abnormaal zijn mocht De Bruyne niet de ‘Speler van het Jaar’ worden”

“Het zou abnormaal zijn mocht De Bruyne niet de ‘Speler van het Jaar’ worden”

18-07-2020 09:27
12

Kevin De Bruyne is een topseizoen met Manchester City aan het spelen. Ook na de coronabreak blijft de Rode Duivel indruk maken. Makelaar Patrick De Koster is tegenover Het Laatste Nieuws lovend.

Zijn impact op City is groot”, begint De Koster. “Het zou abnormaal zijn, mocht Kevin niet de 'Speler van het Jaar' worden in Engeland. Allez, dat vind ik toch. Hij hoort bij de beste vijf wereldwijd. Voor de vuist weg zeg ik: KDB, Messi, Ronaldo, Mbappé en Neymar. Met hen op het veld gebeurt er altijd iets. Zij zijn de eyecatchers van het internationale voetbal."

De Bruyne heeft nog een contract tot 2023 bij Manchester City. "Ik heb nog nooit een verlenging getekend waarbij de speler ineens minder krijgt", grijnst De Koster. "Dat gebeurt niet, het gaat niet naar beneden. Zelfs niet in corona-tijden. Maar we zijn allerminst gehaast. Men denkt dat ik morgen naar Manchester ga om te onderhandelen. Wel, mijn kinderen zitten er. Ik niet: 'den ouwe' is hier."

Recordloon?
Manchester City zou graag het contract van KDB openbreken. Momenteel verdient de spelverdeler een slordig gegarandeerd loon van achttien miljoen euro. Alexis Sanchez heeft het record in de Premier League met 22 miljoen euro. "Ik wist dat zelfs niet van Sánchez. Ik ga dat nu ook niet beginnen uitzoeken. Ibrahimovic zei ooit: 'Maakt me niet uit hoeveel ik krijg, als ik maar het meeste van iedereen heb.' Zo redeneren wij niet. Wat komt, dat komt."