UPDATE: Sels succesvol onder het mes en nadien meteen hoopvol

UPDATE: Sels succesvol onder het mes en nadien meteen hoopvol

17-07-2020 09:45 Laatste update: 18-07-2020 15:12
1

Matz Sels staat voor een revalidatie van vier tot zes maanden, nadat onze landgenoot afgelopen woensdag zijn achillespees speurde op training bij zijn club Straatsburg. De Rode Duivel wil nu vooral herstellen, alvorens aan het EK van volgende zomer te denken. Dat vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Ondanks de ernstige blessure heeft Sels goede hoop op een volledig herstel. "Het is moeilijk om er nu een termijn op te plakken, afhankelijk van hoe snel de wonde herstelt. Ik zal zeker een aantal maanden buiten strijd zijn. Hopelijk zijn er niet te veel complicaties. Je mag ook niet té snel herbeginnen bij zo’n blessure. Maar dat ik honderd procent terugkom, daar twijfel ik niet aan."

In juni 2021 start het EK voor onze Rode Duivels. Sels heeft nog zin om daar nu al met bezig te zijn. "Eerlijk, dat EK is nog ver weg", zegt hij. "Op dit moment is dat het minste waaraan ik denk. Ik wil gewoon zo snel en zo goed mogelijk weer op niveau staan, dan kan die EK-droom nog altijd uitkomen."

Update: Vrijdag ging Sels onder het mes. De operatie verliep goed. Op Instagram richtte de doelman zich tot zijn fans. 'Dank allen voor jullie steun. Dit zal mij helpen door deze moeilijke tijd. Sels zal door zijn blessure enkele maanden aan de kant staan.