Opvolging Mignolet lijkt nu al verzekerd bij Club: Twee héél grote talenten

Opvolging Mignolet lijkt nu al verzekerd bij Club: "Twee héél grote talenten"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 15:05ma 13-07-2020 om 15:05

Club Brugge kon het voorbije seizoen rekenen op de onversneden klasse van Simon Mignolet. Mede dankzij de inbreng van de ervaren Rode Duivel stond de achterhoede van Blauw-Zwart als een huis. In de toekomst zou een product uit de eigen NXT-academie het stokje wel eens kunnen overnemen. Maar welke van de twee?

Met Senne Lammens en Nick Shinton heeft Club namelijk twee youngsters met potentieel onder de lat. "Senne begon vorig seizoen bij ons, maar is heel snel doorgeschoven. Hij deed het goed en bleef bij de A-kern, terwijl hij afwisselend met Shinton onze competitie- en Youth League-matchen speelde. Voor mij zijn dit twee héél grote talenten, die qua kwaliteiten dicht bij elkaar zitten", legt beloftecoach Rik De Mil uit bij Het Laatste Nieuws.

"Ze pushen elkaar naar een hoger niveau. Nick en Senne zijn twee keepers met potentieel om op termijn een rol te spelen binnen Club 1. Dat ze dagelijks met Mignolet kunnen trainen, is fenomenaal voor hen", wordt ook het belang van de huidige nummer één nog eens benadrukt. Met Ethan Horvath heeft Club overigens nóg een doelman in de A-kern zitten.

Uitstekende voeten
Terwijl het talent van Shinton al langer bekend is, maakte Lammens voornamelijk het voorbije seizoen een evolutie door. "Wat Senne betreft, is zijn mentaliteit top. Voeding, zijn lichaam. 't Zijn van die gasten die elke dag iets proberen op te pikken. Een grote surplus is zijn voetballende kwaliteiten. Meer dan bij andere ploegen is het bij Club héél belangrijk dat een doelman hoog en goed kan meevoetballen", noemt De Mil zijn sterke punten.

Daar kan je zeker ook zijn ... kopspel bij rekenen! In de voorbije campagne van de UEFA Youth League maakte Lammens namelijk in extremis de gelijkmaker tegen het grote Real Madrid.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie breekt door bij Club, denk je?

Lammens
15%
Shinton
22%
Allebei
43%
Geen van beiden
21%
(198 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws