Roofe over de ambities van Anderlecht: We mikken hoog dit seizoen

Roofe over de ambities van Anderlecht: "We mikken hoog dit seizoen"

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 15:23vr 10-07-2020 om 15:23

RSC Anderlecht kende geen al te best seizoen en eindigde pas op de achtste plek in de stand. Volgend seizoen wil het beter doen. Er wordt zelfs gesproken van een titel. Gelooft Kemar Roofe daar ook in?

Bij RSCA is men bijzonder ambitieus. Zo sprak CEO Karel Van Eetvelt al van de titel. "We gaan elke match en elke prijs winnen", lacht Roofe in Het Nieuwsblad. "Neen, dat is niet realistisch. Maar we mikken wel hoog."

Al wil Roofe zeker nog niet beginnen vieren. "Laat ons niet vooruitlopen op de feiten. Bij Leeds was ik ook dicht bij promotie naar de Premier League en mislukte het finaal toch. Dat jaar draaiden ze net die documentaire over de club (Take us home, nvdr.). Het doet nog altijd pijn als ik die bekijk", klinkt het.

Roofe zelf heeft ook nog enkele persoonlijke dingen die hij wil verwezenlijken. "Voor ik met pensioen ga heb ik nog enkele doelstellingen: een titel winnen, Champions League spelen, een transfer naar de Premier League en international worden. Dat laatste zal gezien mijn roots ofwel voor Engeland ofwel voor Jamaica zijn. Hangt ervan af hoe goed ik nog word", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Anderlecht in de top drie eindigen?

(166 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws