Kampioen Liverpool geeft bliksemstart in Brighton geen vervolg, maar wint opnieuw

08-07-2020 23:15
3

Liverpool heeft de derde wedstrijd na het binnenhalen van de langverwachte landstitel winnend afgesloten. De zeperd tegen Manchester City werd gevolgd door een moeizame overwinning op Aston Villa en ook tegen Brighton & Hove Albion ging het allesbehalve gesmeerd, ondanks een spectaculaire openingsfase: Leandro Trossard was nadrukkelijk aanwezig en scoorde ook.

De ploeg van Jürgen Klopp stond namelijk al na 8 minuten met 0-2 voor. Brighton was bij aanvang officieel nog niet veilig, maar deed het rustig aan en deed Liverpool de openingstreffer cadeau: doelman Matt Ryan verdedigde door het midden uit, Davy Pröpper raakte de bal kwijt en Mohamed Salah profiteerde uiteindelijk. Vrijwel direct daarna werd het ook 0-2, via een krul uit de tweede lijn van Jordan Henderson.

De landskampioen leek hiermee wel in veilige haven, maar had de handen vol aan de nummer vijftien. Trossard stichtte het meeste gevaar en tekende op slag van rust ook voor de aansluitingstreffer: de Belg werd na een vlotte aanval over rechts vrijgespeeld door Tariq Lamptey en schoot tegendraads binnen. Die 1-2 stand bleef lange tijd op de borden staan, mede doordat Dan Burn een open kans miste. Liverpool kon een kwartiertje voor tijd alsnog opgelucht ademhalen: Mohamed Salah kopte uit een corner zijn tweede van de avond binnen en legde de 1-2 eindstand vast.

The Reds staan na hun dertigste zege van het seizoen op 92 punten en hebben nog vier wedstrijden de tijd om de magische grens van 100 te doorbreken. Pröpper en de zijnen blijven op 36 punten staan, negen meer dan nummer 18 Aston Villa.