Dramatisch Spurs gaat ten onder op Bramall Lane: Europa League op de tocht

Dramatisch Spurs gaat ten onder op Bramall Lane: Europa League op de tocht

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 20:56do 02-07-2020 om 20:56

Tottenham Hotspur heeft zichzelf op bezoek bij Sheffield United een slechte dienst bewezen. De ploeg van trainer José Mourinho, die geen basisplaats had voor Rode Duivels Toby Alderweireld en Jan Vertonghen, verloor met 3-1 bij directe concurrent Sheffield United.

Het zat de ploeg uit Noord-Londen niet mee op Bramall Lane. In het eerste half uur had Tottenham het beste van het spel en was Bergwijn erg bedrijvig, maar echt grote kansen werden niet gecreerd. Aan de overkant was het na één keer wel meteen raak. Sander Berge vond de verre hoek na een knappe aanval door het hart van de Spurs-verdediging.

Eén minuut later leek het alweer 1-1 te worden. Harry Kane prikte van dichtbij binnen, maar kreeg de bal via de arm van Lucas Moura en daarom werd de treffer van Tottenham afgekeurd. Controversieel, aangezien Moura een duw kreeg en daardoor met zijn arm tegen de bal aan viel. Mourinho was laaiend, maar kreeg nul op rekest.

Na rust stortte Tottenham helemaal in. De verdediging van de ploeg van Bergwijn, die na vijftig minuten werd gewisseld, was zo lek als een mandje en Sheffield kreeg de gelegenheid om er nog twee doelpunten bij te maken. Lys Mousset en Ollie McBurnie velden het vonnis over Spurs, dat in de laatste minuut de eer redde via Harry Kane. Vertonghen mocht in de slotfase nog invallen, Alderweireld bleef heel de wedstrijd op de bank. Door de nederlaag zakken de Londenaren naar de achtste stek op de Premier League-ranglijst. 

Daarmee hebben Mourinho en de zijnen momenteel geen Europees voetbal in handen. Plaats zeven geeft waarschijnlijk recht op een startbewijs voor de Europa League en is op dit moment in bezit van Arsenal. Zij hebben één punt meer dan hun eeuwige rivaal.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws