Zorgen miljoenen Osimhen voor transfer van KAA Gent-goudhaantje David?

Zorgen miljoenen Osimhen voor transfer van KAA Gent-goudhaantje David?

30-06-2020 08:44 Laatste update: 02-07-2020 14:44
28

Sporting Charleroi hoort de kassa in de verte alweer rinkelen. De deal is nog niet beklonken, maar Het Nieuwsblad meldt dat Victor Osimhen en zijn makelaars (onder wie de Belg Didier Frenay, red.) af zullen reizen naar Napels.

Osimhen en zijn entourage nemen een privéjet naar Italië om te onderhandelen met Napoli. De Italiaanse club wil zo’n 85 miljoen euro op tafel leggen en de aanvaller overnemen van het Franse Lille. Nu moet enkel nog onderhandeld worden over het contract van de Nigeriaan.

Dat betekent ook weer jackpot voor Charleroi. Osimhen werd gekocht voor 3,5 miljoen euro en vervolgens voor 14 miljoen euro plus bonussen verkocht aan Lille. Mehdi Bayat kon ook een flinke procent op de meerwaarde bij een latere doorverkoop afdwingen. Charleroi krijgt zo nog een bedrag van 10 tot 12 miljoen euro extra.

Update: Volgens RMC Sport wil Lille Jonathan David van KAA Gent binnenhalen als de opvolger van Victor Osimhen. De ex-aanvaller van Charleroi kan veel miljoenen opleveren en de Franse club zou die willen investeren in David. Er liggen echter nog kapers op de kust voor het Canadees goudhaantje.