Exodus bij Anderlecht, al negen spelers weg nog minstens evenveel te gaan

Exodus bij Anderlecht, al negen spelers weg nog minstens evenveel te gaan

11-06-2020 10:55 Laatste update: 20:50
66

Andy Najar verlaat na zeven jaar RSC Anderlecht. De Hondurees is al de negende kernspeler van dit seizoen die afscheid neemt van paars-wit. Daarmee is het einde nog niet in zicht.

CEO Karel Van Eetvelt wil de kern van Anderlecht serieus uitdunnen. Op elke positie wil hij nog maximaal twee spelers houden. Anderlecht gaat voor een kern van 24-26 spelers inclusief talenten.

Het eerste huiswerk van Anderlecht is al af. Het besloot om huurlingen Marko Pjaca (Juventus), Dejan Jovelic (E. Frankfurt), Derrick Luckassen (PSV) en Nacer Chadli (AS Monaco) niet langer meer aan boord te houden. Er is nog onduidelijk over het dossier van Phlippe Sandler.

Daarnaast mocht Davy Roef transfervrij vertrekken. De doelman trok naar KAA Gent. De Buffalo's nemen deze zomer ook definitief Sven Kums over. Frank Boexkx wordt dan weer opgenomen in de staf. Anthony Vanden Borre krijgt geen 'echt' contract en Samir Nasri kreeg geen contractverlenging.

Terugkerend huurlingenleger mag weer weg
Anderlecht zoekt nu nog naar oplossingen voor de huurlingen die terugkeren en dat zijn er veel. Het gaat om: Ognjen Vranjes, James Lawrence, Kristal Abazaj, Isaac Kiese Thelin (keert pas terug in december), Olivier Dhauholou, Thomas Didillon, Kenny Saief, Aristote Nkaka, Antonio Milic, Luka Adzic, Bubacarr Sanneh, Josué Sá, Mohammed Dauda en Knowledge Musona. Ook Adrien Trebel hoeft zijn kastje in Brussel volgend seizoen niet meer te vullen. 

Daarnaast zou Anderlecht volgens La Dernière Heure bereid zijn om mee te werken aan de transfers van Pieter Gerkens, Francis Amuzu, Peter Zulj en Zakaria Bakkali. Edo Kayembe en Sieben Dewaele op hun beurt zou Anderlecht graag een jaartje ergens anders stallen.