Drie Bundesliga-kanshebbers voor David: 'Bij Bayern vindt hij landgenoot Davies'

Drie Bundesliga-kanshebbers voor David: 'Bij Bayern vindt hij landgenoot Davies'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 10:57zo 24-05-2020 om 10:57

Jonathan David zette afgelopen week zelf de deur open naar een vertrek uit de Ghelamco Arena. De sensatie van KAA Gent mikt in de eerste plaats op een transfer richting Bundesliga, een competitie die naar eigen zeggen uitstekend bij zijn kwaliteiten past. Drie clubs liggen daardoor in pole positie.

Transferwebsite Fichajes veronderstelt dat enkel de Duitse top voldoende centen in kas heeft om David, die niet voor minder dan twintig miljoen euro uit Gent zal weggaan, aan te trekken. Daardoor houdt het Spaanse medium drie kanshebbers over: Bayern München, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach. Dat drietal bezet momenteel elk een stek in het klassement die recht geeft op deelname aan de Champions League.

Van dat trio is Bayern natuurlijk de allergrootste naam. Volgens Fichajes zou de aanwezigheid van landgenoot Alphonso Davies, nog zo'n sensatie, een duwtje in de rug kunnen zijn. Bayern is ook op zoek naar verjonging. Aan de andere kant zoekt Der Rekordmeister normaliter wel steeds naar gevestigde waarden uit de Bundesliga.

Bij Gladbach kunnen eventuele Champions-League-miljoenen goed van pas komen om David te halen, al is dat ticket voor het kampioenenbal nog lang niet zeker. En dus lijkt Dortmund misschien wel de grootste kandidaat. Trainer Lucien Favre staat gekend om zijn expertise met jonge talenten en het aanvallende concept van Dortmund past perfect bij de capaciteiten van David. Momenteel heeft Favre voorin wel al erg veel keuze, maar omdat Mario Götze de club straks verlaat, komt er een plekje vrij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Waar zou David het best naartoe gaan?

(171 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws