Van Gucht kraakt Nederlands plan voor 'kinderfans' af: Zou het niet aanraden

Van Gucht kraakt Nederlands plan voor 'kinderfans' af: "Zou het niet aanraden"

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 14:58vr 22-05-2020 om 14:58

Krijgen we binnenkort enkel kinderen te zien als fans in het stadion? In Nederland ziet men het plan alvast zitten, maar viroloog Steven Van Gucht heeft zo zijn twijfels over het hele idee.

Een stadion zonder supporters is niet meteen sfeervol, dat bleek ook afgelopen weekend in de Bundesliga. In Nederland kwam men met het voorstel om wél kinderen toegang te geven tot het stadion. Onder andere PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser vond het een goed idee. "Alles beter dan die lege betonnen bakken die je te zien krijgt als je wedstrijden zonder publiek speelt", citeert Het Laatste Nieuws de Nederlander.

In eigen land heeft viroloog Van Gucht er zo zijn twijfels over. "Ik zou het in eerste instantie niet aanraden. Die kinderen gaan afkomstig zijn van verschillende dorpen, van verschillende scholen... Dat creëert toch weer de mogelijkheid voor het virus om te gaan spreiden, tussen scholen, tussen families", klinkt het bij VTM Nieuws.

"Kinderen zijn niet heel gevoelig voor het virus. Ze gaan meestal ook niet echt ziek worden, maar ze kunnen wel besmet worden en ze kunnen het ook wel doorgeven. Wat minder goed dan bij volwassenen, maar het kan wel. Ik denk dat we het hier niet moeten gaan zoeken, dus ik zou het niet aanraden", besluit Van Gucht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws