Weer een Belg kampioen! Celtic viert thuis negende titel op een rij

Weer een Belg kampioen! Celtic viert thuis negende titel op een rij

18-05-2020 13:39
4

In Schotland zit de Premier League er ook officieel op. Celtic mag zich voor het negende jaar op rij landskampioen noemen. Net zoals in ons land is er door de coronacrisis vervroegd een streep getrokken onder de competitie. 

Celtic FC is maandag unaniem gekroond tot kampioen van Schotland. De clubs in de Premier League hebben een einde gemaakt aan het seizoen, waardoor de koploper uit Glasgow voor het negende seizoen op rij de winnaar is. Het betekent ook dat Hearts of Midlothian degradeert. Met Boli Bolingoli (ex-Club Brugge en STVV) heeft de titel van Celtic opnieuw een Belgisch tintje. De Belgen van Club Brugge en Thomas Meunier (PSG) mochten eerder al thuis de landstitel vieren. 

De SPFL (Scottish Professional Football League) sprak maandagochtend met de clubs over de afwikkeling van het seizoen. Daaruit bleek dat alle clubs voor een vroegtijdig einde van het seizoen waren. Net zoals in ons land wordt er in Schotland promotie en degradatie toegepast. Celtic is daardoor voor de 51ste keer kampioen en Hearts degradeert.

De ploeg van manager Neil Lennon had een voorsprong van dertien punten op nummer twee Glasgow Rangers toen het seizoen op 13 maart werd gestaakt. Op dat moment had de club 29 wedstrijden gespeeld, één meer dan de aartsrivaal uit Glasgow.

"We hadden allemaal liever een andere uitkomst van het seizoen gezien door het gewoon op het veld, voor supporters af te maken. Gezien de huidige situatie en de ongekende omstandigheden is dit de enige manier om vooruit te kunnen", reageert SPFL-voorzitter Murdoch MacLennan. "Kijkend naar de veiligheid van spelers en supporters is er geen mogelijkheid om het seizoen af te maken. We bedanken de clubs voor deze beslissing."