'Anderlecht mag toch hopen op Milan-miljoenen voor Saelemaekers'

'Anderlecht mag toch hopen op Milan-miljoenen voor Saelemaekers'

16-05-2020 19:33
3

RSC Anderlecht was afgelopen winter dringend op zoek naar geld en besloot om afscheid te nemen aan Alexis Saelemaekers. De flankspeler werd verhuurd aan AC Milan, dat de belofteninternational door middel van een aankoopoptie kon overnemen. Daar wordt nu meer duidelijkheid voer gebracht.

Zo klonk het hier en daar dat hem om een verplichte aankoopoptie ging. In Italië waren er dan weer geruchten dat AC Milan kon afzien van die verplichting. Volgens Milan News 24 moet Anderlecht echter niet vrezen en zal het toch geld ontvangen voor Saelemaekers. Dat komt door de komst van Ralf Ragnick, die de nieuwe sportieve directeur wordt van AC Milan. "Als hij arriveert in Milaan, zou dat uitstekend nieuws zijn voor Saelemaekers", zegt Sudpresse-journalist Guillaume Raedts.

"Hij kent de speler. In januari 2019 deed RB Salzburg (waar Rangnick ook sportieve baas was, red.) al een bod, maar dat was onvoldoende voor Anderlecht. Maar ik denk dat Saelemaekers ook erg geschikt is voor zijn filosofie want hij is een speler met een uitstekend fysiek vermogen", klinkt het.