Anderlecht-man Bellamy was een eikel op het veld: Hij kneep in mijn ballen

Anderlecht-man Bellamy was een eikel op het veld: "Hij kneep in mijn ballen"

14-05-2020 16:04 Laatste update: 16:18
11

In de persoon van Craig Bellamy heeft RSC Anderlecht zowat het schoolvoorbeeld van een enfant terrible rondlopen op Neerpede. Vincent Kompany loodste zijn maatje naar Brussel om te helpen in de jeugdwerking. Ex-scheidsrechter Mark Clattenburg heeft geen al te beste herinneringen aan Bellamy.

De inmiddels gestopte arbiter doet een boekje open over de Welshman. "Ik wist dat ik een lastige relatie met hem zou krijgen toen hij in mijn ballen kneep in de tunnel van het Etihad, en dan doel ik niet op de wedstrijdballen!", vertelt Clattenburg onomwonden in gesprek met Daily Mail. "Het was een grap - denk ik toch - en ik  nam het ook zo op, maar er was toch wat uit het verleden blijven hangen."

"Het heeft waarschijnlijk te maken met december 2009, toen Manchester City op Bolton stuurde en ik hem uitsloot", graaft Clattenburg in zijn geheugen. "Ik had hem eerder al geboekt voor een lelijke uitspraak - ik had toen zelfs al rood kunnen geven, zo vuil was het - en daarna gaf ik hem een tweede gele kaart voor een fopduik. Uit de herhaling bleek echter dat het een strafschop was ... Hij ging helemaal door het lint, zoals je je wel kan inbeelden."

Bellamy stond jarenlang te boek als één van de grootste bad boys van het Engelse voetbal. Beledigende sms'en sturen naar Alan Shearer, een aanklacht voor mishandeling van een jongevrouw of John Arne Riise te lijf gaan met een golfclub: Bellamy deed het allemaal. Nu werkt hij op voorspraak van Kompany als beloftecoach bij Anderlecht.