Genk doet opmerkelijke geste naar fans: We hopen hun steun te behouden

Genk doet opmerkelijke geste naar fans: "We hopen hun steun te behouden"

13-05-2020 20:17 Laatste update: 20:28
41

KRC Genk kwam met een opmerkelijke geste naar zijn supporters: de huidige abonnementhouders zijn al minstens tot eind dit jaar zeker van een verlenging. Volgens Erik Gerits, algemeen directeur van Genk, heeft dat een grote financiële impact, maar de Limburgers willen hun supporters steunen.

"We weten dat de impact van de coronacrisis zwaar is en onduidelijkheden met zich meebrengt", vertelde Gerits aan Sporza. "Iedereen blijft daarom abonnee tot aan de winterstop. Het financiële deel is niet makkelijk voor veel mensen. Onze laatste thuismatch tegen KV Mechelen hebben we ook niet kunnen spelen en er zijn ook geen play-offs geweest."

"Bij de verkoop vorig seizoen waren alle wedstrijden inbegrepen. De fans hebben dus nog een tegoed aan wedstrijden. Als men voor de winterstop niet zes matchen met publiek heeft kunnen bijwonen, dan verlengen we het abonnement nog eens. We verkopen pas abonnementen als iedereen zijn zes wedstrijden heeft gehad."

De geste aan de fans zal wel een financiële impact hebben op de club. "Een club zonder supporters is geen club. Zij zijn de basis. We hopen samen hun steun te blijven behouden. Het heeft een financiële impact. Je kunt beginnen aan je verkoop met kortingen en acties, maar met dit signaal zeggen we: iedereen krijgt waarop hij recht heeft en blijft supporter. En als we die teruggave hebben gedaan, dan verkopen we weer abonnementen. We willen onze fans dus niet op kosten jagen. Ze hebben nog recht op bepaalde wedstrijden. We willen samen door deze moeilijke tijden", besloot Gerits.