OFFICIEEL: Twee jonkies van Anderlecht krijgen profcontract

OFFICIEEL: Twee jonkies van Anderlecht krijgen profcontract

13-05-2020 17:45 Laatste update: 17:48
23

RSC Anderlecht blijft stevig inzetten op de jeugd. Door horen ook profcontracten bij voor heel wat jonkies. Paars-wit heeft in één klap ook meteen twee nieuwe profcontracten aangekondigd: Simion Michez en Luca Monticelli werden beloond voor hun prestaties.

Michez is een achttienjarige flankspeler die sinds de U7 voor paars-wit uitkomt. 'Hij wil volgend seizoen een sterkhouder worden van de U21 om dan te stap te kunnen zetten naar de A-kern', schrijft Anderlecht op de officiële kanalen.

Monticelli is nog een pak jonger. De aanvallende middenvelder is amper vijftien jaar oud, maar krijgt wel al een eerste profcontract. 'Hij is een harde werker met een goede mentaliteit en een groot loopvermogen. Hij is momenteel jeugdinternational bij de U15', aldus Anderlecht.

Hoofd Jeugdopleidingen Jean Kindermans is bijzonder tevreden met de keuze van beide talenten. "Simion en Luca zijn talenten met een grote progressiemarge. Zij hebben begrepen dat ze bij ons alle kansen krijgen om door te groeien en een loopbaan als profvoetballer te ambiëren. Ik wil ook de ouders van beide spelers danken om onze filosofie en visie mee te ondersteunen", geeft hij aan.