‘Moeskroen kreeg licentie van debuterende BAS-arbiter’

‘Moeskroen kreeg licentie van debuterende BAS-arbiter’

09-05-2020 07:00
26

Moeskroen kroop verrassend door het oog van de naald. De club kreeg weer een licentie van het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Volgens Het Nieuwsblad was de voorzitter van het aribtragecollege een debutant was.

‘Onder anderen Westerlo en Pro League-bestuurder Joseph Allijns pleit er nu voor de licentieprocedure te herzien. Dat de voorzitter van het arbiterscollege een debutant was - hij behandelde nog nooit eerder een zaak voor het BAS -, wordt op onbegrip onthaald. Het was immers al de vierde keer dat Moeskroen voor het BAS verscheen’, klinkt het.

De benadeelde clubs Waasland-Beveren, Westerlo en Virton zetten vraagtekens bij het behandelen van de zaak. Zij vinden dat de voetbalbond meer had kunnen doen. ‘Moeskroen verzette zich niet ten gronde tegen de aantijgingen maar voerde wel aan dat de bewijzen om de club te veroordelen niet rechtsgeldig waren. In het oordeel van het BAS kreeg Moeskroen “gedeeltelijk gelijk”. De motivatie van het BAS is nog niet bekend. Die volgt pas binnen tien dagen.’