Moeskroen: 'Er zijn er die ons liever van het toneel zien verdwijnen'

Moeskroen: 'Er zijn er die ons liever van het toneel zien verdwijnen'

08-05-2020 17:27 Laatste update: 17:46
9

Moeskroen mag ook volgend seizoen aantreden in de Jupiler Pro League. Vrijdag kende het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) Les Hurlus een licentie toe. Bij Moeskroen zorgden dit voor tevreden gezichten. 

'Het goede nieuws waar de club op wachtte, kwam laat in de middag. Het CBAS heeft besloten de licentie voor profvoetbal te verlenen aan Royal Excel Moeskroen', klinkt het in Henegouwen.

'De Moeskroen-familie is verheugd met deze rechtvaardige en goed onderbouwde beslissing. Het geleverde werk is beloond en onze ploeg kan nu in seriniteit naar de toekomst werken. De club wil ook meester Dessart en meester Dejemeppe bedanken voor het uitstekende werk dat ze voor het BAS hebben geleverd.'

“Zoals jullie zich kunnen voorstellen zijn we erg blij met deze beslissing",  stelt Patrick Declerck. "We hebben veel aan dit dossier gewerkt om de club te laten voortbestaan. We moeten nog steeds rondkomen met beperkte middelen, maar we geloven dat we onze plaats hebben in de Belgische voetbal elite, zelfs als sommige mensen dat willen en ons altijd uit het landschap willen zien verdwijnen."

Declerck gaat verder. "We hebben niet de gewoonte om op te geven en we zullen elke dag blijven vechten voor Moeskroen om het voetbalavontuur in de Jupiler Pro League voort te zetten. Ik wil alle mensen bedanken die ons in deze moeilijke periode steunden."