Ook Lommel kan opgelucht ademhalen: 'Verdediging duurde amper vijf minuten'

Ook Lommel kan opgelucht ademhalen: 'Verdediging duurde amper vijf minuten'

07-05-2020 14:41 Laatste update: 14:58
10

Lommel SK kan weer op beide oren slapen. De beroepsprocedure bij het BAS heeft haar vruchten afgeworpen: de Limburgers kregen dan toch een licentie voor het komende seizoen. Daar was de voorbije weken heel wat twijfel rond gerezen.

In eerste instantie had de Licentiecommissie geweigerd om Lommel goed nieuws te brengen. Vooral de rol van (toenmalig) eigenaar Udi Shochatovitch lag daarvan aan de basis, aangezien hij ook betrokken was bij enkele andere voetbalprojecten in het buitenland. Daarnaast waren de spelers ook al even niet meer uitbetaald, schetst Het Laatste Nieuws de situatie nog eens.

Inmiddels nam Lommel afscheid van Shochatovitch, waardoor de VZW Lommel SK de club weer in handen heeft. Die betaalde de achterstallige salarissen meteen uit en kon ook bankgaranties voorleggen ter waarde van 1,65 miljoen euro. Dat heeft het BAS haast onmiddellijk overtuigd. De verdediging van Lommel zou amper vijf minuten geduurd hebben.

Zo is Lommel na Standard dus de tweede club die deze week een licentie krijgt na een beroepsprocedure bij het BAS. Eerder kwamen ook KV Oostende en Royal Excel Moeskroen daar (virtueel) aan het woord, maar zij kregen nog geen verlossend antwoord. Het BAS heeft tot 10 mei om een verdict te vellen.