Moeskroen kan nog niet juichen: 'Geen licentie-uitspraak na zitting van 4 uur'

Moeskroen kan nog niet juichen: 'Geen licentie-uitspraak na zitting van 4 uur'

06-05-2020 18:20
16

Standard Luik verzekerde zich vandaag zo goed als zeker van een licentie voor volgend seizoen. Bij Moeskroen is het echter nog bang afwachten, dat er al vier uur durende sessie op heeft zitten.

Deze week neemt het BAS een beslissing over de profclubs die enkele weken geleden naast een licentie grepen voor volgend seizoen. Moeskroen was voor de vijfde keer op zes jaar tijd weer een van hen. Tot nu toe is er wel nog geen witte rook te zien voor de Henegouwers.

RTBF meldt namelijk dat er al vier uur lang gesprekken gaande zijn tussen de club en de rechters. Twee uur daarvan bestonden uit mondelinge discussies, de andere twee uur moest Moeskroen een spervuur aan vragen beantwoorden.

Een van de grootste pijnpunten in het dossier van Les Hurlus waren een financieel tekort van 3,2 miljoen euro om de continuïteit te borgen volgend seizoen. Een ander was de rol van spelersmakelaars Pini Zahavi en Marc Rautenberg. De advocaat van Moeskroen slaagde naar verluidt met verve in de test, maar een uitspraak kwam er dus nog niet. Het BAS doet aankomende vrijdag ten vroegste een uitspraak en ten laatste deze zondag.