Maes: Ik heb Lambrecht toen even gebeld, het was best emotioneel

Maes: "Ik heb Lambrecht toen even gebeld, het was best emotioneel"

03-05-2020 12:22
1

Het faillissement van een traditieclub als Sporting Lokeren raakt heel wat voetbalfans. Ook Peter Maes zag het einde van de Waaslanders met lede ogen aan. De trainer van Lommel heeft een goede relatie met de club en haar ex-voorzitter, Roger Lambrecht.

Dat die band nog steeds intact is, mag duidelijk zijn. "Ik heb Roger Lambrecht toen even gebeld", vertelt Maes in De Zondag over het moment waarop de teloorgang van Lokeren definitief werd gemaakt. "Het was een kort gesprek, maar dan vooral omdat hij nog heel moeilijk hoort. Het was best emotioneel. Tegen iemand van 88 jaar kan je alleen maar zeggen dat hij het niet zo hard moet aantrekken."

Het zou zomaar kunnen dat Maes straks nog eens moet treuren om een faillissement. Ook zijn huidige club, Lommel, kan het hoofd nog nauwelijks boven water houden. "Ik was zeer verbaasd", reageert Maes. "Nu wordt er gewerkt op twee pistes: een grote investeerder ofwel lokale ondernemers. Het zou allemaal nog wel kunnen meevallen. Als Lommel het haalt voor het BAS, gaan we kijken of ik een nieuw contract teken. Maar ik wil in eerste instantie dat Lommel SK blijft bestaan."