Louwagie krijgt dan toch gelijk: 'Simon trekt voor enorme som naar Lyon of Rennes'

Louwagie krijgt dan toch gelijk: 'Simon trekt voor enorme som naar Lyon of Rennes'

02-05-2020 10:47
2

Door het coronavirus ligt niet alleen het voetbal op de groene mat stil, ook de naderende transferzomer dreigt op een sisser uit te draaien. Veel clubs zullen snoeien in de uitgaven om het hoofd boven water te houden. Nantes FC hoopt echter wel nog een mooie financiële uitgaande slag te slaan dankzij Moses Simon.

De gewezen aanvaller van KAA Gent heeft er een sterk seizoen opzitten bij de Franse middenmoter. In de Ligue 1 stond Simon zelf vijf keer aan het kanon en deelde ook nog eens vijf assists uit. Dat heeft de interesse opgewekt van betere clubs. Vooral Stade Rennes en Olympique Lyon zien de komst van Simon wel zitten, weet Score Nigeria.

De 24-jarige Nigeriaan lijkt dus klaar voor een stap hogerop. Bij Nantes hoort men de kassa al rinkelen. Vorige zomer zette het een huurovereenkomst op poten met Levante UD, nog steeds eigenaar van Simon. Dat zal niet lang meer duren, want voor een gelimiteerde aankoopoptie van vijf miljoen euro kan Nantes haar aanvaller definitief overnemen.

Dat bedrag zal Nantes in veelvoud terugverdienen, voorspelt het Nigeriaanse medium. Vooral Lyon wordt als voldoende kapitaalkrachtig gezien om Nantes gelukkig te maken. Er wordt gewag gemaakt van een 'enorme som'. Zo zou Michel Louwagie enkele jaren na datum toch nog gelijk krijgen. Toen Simon nog bij Gent zat, voorspelde Louwagie dat de Nigeriaan 20 miljoen waard was. Op dat moment wat voorbarig, maar nu dus niet meer.