'Pro League wil vergadering op 4 mei uitstellen en maakt het zichzelf knap lastig'

'Pro League wil vergadering op 4 mei uitstellen en maakt het zichzelf knap lastig'

02-05-2020 07:45
18

De Pro League heeft op 4 mei de allesbepalende Algemene Vergadering gepland, ware het niet dat de Regering nog steeds geen uitsluitsel heeft gegeven over het voetbal. Bovendien speelt ook de druk van de TV-rechtenhouders een steeds grotere rol.

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans reëel dat de Pro League ook de samenkomst op 4 mei opnieuw zal uitstellen. Indien de clubs zélf beslissen om de competities te beëindigen, dan dreigen de TV-gelden terug in handen van onder meer Telenet te komen. Indien de Regering zelf het licht op rood zet, dan dreigen eventuele schadeclaims in de vuilnisbak te belanden wegens overmacht.

Daarom overweegt de Pro League nu om de Algemene Vergadering op 4 mei nogmaals uit te stellen. De krant stelt dat de clubs eerder aan de TV-gelden denken dan aan de gezondheid van de mensen, wat in se toch dé hoofdreden was. 'Het is duidelijk dat de Pro League zichzelf in een onmogelijke positie heeft gemanoeuvreerd. De meeste clubs willen zo veel mogelijk zekerheid over de tv-gelden', klinkt het.