De Ligt ziet voordelen van Ajax-opleiding: 'Ik dacht: ik wil geen verdediger zijn'

De Ligt ziet voordelen van Ajax-opleiding: 'Ik dacht: ik wil geen verdediger zijn'

Gepubliceerd: donderdag 30 april 2020 om 21:05do 30-04-2020 om 21:05

Matthijs de Ligt is Ajax dankbaar voor het feit dat de club hem in de jeugdopleiding een linie naar achter schoof. De Juventus-verdediger speelde aanvankelijk op het middenveld, maar groeide na de omzetting in razendsnel tempo door richting Ajax 1. 

Toen De Ligt vijftien jaar oud was, werd er besloten hem als verdediger te laten spelen. "Eerst dacht ik: ik wil geen verdediger zijn. Nu begin ik te beseffen dat mijn opleiding als middenvelder mij heeft geholpen", vertelt De Ligt in gesprek met Champions Journal.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker van een verdediger gevraagd om 'mee te voetballen', merkt ook De Ligt. "Sinds het Barcelona-team met het tiki-taka-voetbal wil iedereen van achteruit spelen. Dan heb je verdedigers nodig die goed aan de bal zijn. De technische bagage is daarom belangrijk voor mijn rol", geeft hij aan. 

De Ligt probeert zoveel mogelijk op te steken van de verdedigers waarmee hij het veld deelt. "Het is geweldig om met de beste verdedigers ter wereld te mogen spelen. Ik heb een idee dat we een goed duo zijn", vertelt De Ligt over zijn samenwerking met Virgil van Dijk bij het Nederlands elftal. "En bij Juventus zijn er met Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci ervaren verdedigers die weten hoe het gaat. Ik probeer van ze te leren", sluit De Ligt af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws