Anderlecht reageert op uitlatingen Evenepoel: “Die persoon had gelijk”

Anderlecht reageert op uitlatingen Evenepoel: “Die persoon had gelijk”

29-04-2020 10:46
16

Remco Evenepoel was ooit jeugdspeler bij RSC Anderlecht. De wielrenner had enkele woorden over voor paars-wit afgelopen zondag. Hoofd jeugdopleiding van Anderlecht, Jean Kindermans, reageert tegenover La Dernière Heure op die uitlatingen.

“Ik heb hier elf jaar van mijn leven doorgebracht. Om eerlijk te zijn waren de laatste jaren de moeilijkste”, citeert Het Laatste Nieuws Evenepoel. “Die jaren hebben me zelfs mentaal een beetje gebroken. Als ik er nu op terugkijk, hebben ze me wel sterker gemaakt, in het leven, in alles eigenlijk.”

“Dus bedankt om me te proberen breken. Eerlijk gezegd ben ik trotser op dit truitje (dat van Deceuninck-Quick.Step, red.).” Toch blijft Evenepoel een Anderlecht-supporter in hart en nieren. “Once a sportingboy, always a sportingboy”, aldus de wielrenner.

Reactie Anderlecht
Kindermans is niet verbaasd. “Remco richtte zich niet tot de volledige club, maar tot één persoon. Maar ik denk dat die persoon gelijk had. Remco zou in het voetbal niet dezelfde carrière hebben uitgebouwd als in het wielrennen. Hij maakte de juiste keuze.”

“De spanningen zijn er nog een beetje, maar zullen vervagen met de tijd. Remco houdt nog steeds van Anderlecht en Anderlecht houdt van Remco. We hopen dat hij een van onze mooiste ambassadeurs van de club zal worden, net zoals Eddy Merckx dat is”, aldus Kindermans.