De Bruyne krijgt trofee en droomt van record: Daarom was ik laatst zo kwaad

De Bruyne krijgt trofee en droomt van record: "Daarom was ik laatst zo kwaad"

28-04-2020 15:20 Laatste update: 15:26
1

Kevin De Bruyne is door The Athletic -een kwalitatieve Engelse sportwebsite- uitgeroepen tot speler van het jaar in de Premier League. Dat stelt op zich weinig voor, maar onze landgenoot is wel één van de topfavorieten voor de 'PFA Player of the Year', de meeste prestigieuze individuele prijs in het Engelse voetbal.

Tijdens een interview met The Athletic gaf De Bruyne zijn mening over de verkiezing van de beste speler in Engeland. "Ik zou het kunnen plaatsen als ik het niet word. Twee jaar geleden kon ik al winnen, maar toen begreep ik dat het Mo Salah werd. Ik sta daar niet lang bij stil. Er zijn verschillende meningen, dat maakt voetbal net zo interessant. Door de explosieve groei van de sociale media gaat het soms hard. De ene week ben je de beste, de week nadien de slechtste."

De Bruyne was dit seizoen nog in de running om het assistenrecord van Thierry Henry te breken. Dat zit nog altijd in zijn hoofd. "Tijdens de galamatch van Kompany vorig jaar heb ik Henry geplaagd dat ik voor zijn record ging. (lacht) Daar ga ik dus voor. In Duitsland is het me al gelukt. Daarom was ik zo kwaad toen ze die assist op Arsenal voor Sterling hebben afgenomen. Want op het einde van het seizoen kijkt iedereen natuurlijk naar die statistieken. Gelukkig ben je daar als middenvelder niet zo afhankelijk van. Je kan daar ook uitblinken zonder goals of assists", besloot de Rode Duivel.