Amateurcompetities zullen vertraging oplopen: Start op 15 september of 1 oktober

Amateurcompetities zullen vertraging oplopen: "Start op 15 september of 1 oktober"

27-04-2020 20:11
9

Over de Jupiler Pro League en de Proximus League zal pas ten vroegste op 4 mei een beslissing genomen worden, maar het amateurvoetbal weet wel al dat het seizoen erop zit. Daar is men al volop bezig met de voorbereiding op de volgende jaargang. David Delferière, hoofd van de Waalse vleugel, probeert in zijn glazen bol te turen.

"Ik heb de indruk dat we in augustus weer met de trainingen zullen kunnen beginnen", kijkt Delferière voorzichtig vooruit bij RTBF. "Maar dat zou betekenen dat de amateurclubs vier of vijf maanden stilgelegen zullen hebben en er zal dus een voorbereidingsperiode nodig zijn voor de competitie weer hervat zal kunnen worden."

"Mijn indruk is dat het seizoen daardoor ten vroegste op 15 september hervat zal kunnen worden, misschien 1 oktober", luidt de prognose. "Daardoor zullen we misschien ook de competities moeten aanpassen, zoals de eindrondes. We zullen volgend seizoen waarschijnlijk op amateurniveau immers veel langer moeten spelen dan gewoonlijk, ondanks het EK."