Failliet Lokeren is ook blaam voor Licentiecommissie: Ongeloofwaardige beloftes

Failliet Lokeren is ook blaam voor Licentiecommissie: "Ongeloofwaardige beloftes"

25-04-2020 10:50 Laatste update: 11:09
7

Sporting Lokeren bestaat niet meer, vanaf nu gaan de trotse Waaslanders door het leven als KSC Lokeren-Temse. Dat een traditieclub als Lokeren ten onder gaat, doet ook in Wallonië stof opwaaien. Daar legt men de schuld ook deels bij de Licentiecommissie.

In VOO ... Dézoome, een online praatprogramma over het Belgische voetbal, spreken enkele Waalse analisten zich uit over het verdwijnen van Lokeren. Sporting wordt er omschreven als een weinig gemediatiseerde club, maar één met een rijke geschiedenis en voldoende potentieel op Daknam. Daarom doet het faillissement verbazen.

Volgens Serge Radermacher moet ook de Licentiecommissie in de spiegel kijken. "De club is verkocht in juni 2019. Dan moet men toch eens gaan nadenken. Ik ken de details van de manier van werken en de toekenning van de licentie niet, maar dat is dus een jaar geleden. De club wordt gekocht door Louis De Vries, die enkele ongeloofwaardige beloftes doet en spelers haalt met zware contracten", schetst de analist het plaatje.

"Daarna komt men tot de ontdekking, zoals de spelers zelf zeiden, dat er achter die beloftes eigenlijk niets schuilt. Er is niets concreets in gang gezet. Waarom heeft de Licentiecommissie dat dossier niet in de hand genomen en gezien dat er geen solide basis was bij De Vries? Dat is toch een terechte vraag. En nu laat de Licentiecommissie de spierballen rollen en geeft het geen licentie aan heel wat clubs. Waarom heeft men dat dossier van Lokeren dan laten passeren, waarna het enkele maanden later uitdraaide in een ware catastrofe?", besluit Radermacher.