Lokeren-Temse kiest voor ex-profvoetballer als coach: Een nieuwe start

Lokeren-Temse kiest voor ex-profvoetballer als coach: "Een nieuwe start"

24-04-2020 09:15
7

KSC Lokeren-Temse zag afgelopen woensdag het levenslicht. De trainer van de nieuwe club is geen onbekende. Yves Van Der Straeten (49), oud-doelman van onder meer Antwerp FC en Lierse SK, wordt de hoofdtrainer op Daknam.

Voor Van Der Straeten, die vorig seizoen al trainer was van KSV Temse, wordt het alvast een grote aanpassing. “Er moet nog van alles afgestemd worden over hoe en wat. Een nieuw elan, een nieuw gevoel een nieuwe start, dus het zal voor iedereen even wennen zijn. Maar we moeten zeker het positieve er van inzien”, vertelt hij bij TV Oost.

Zelf ervaart de oud-doelman alvast geen druk bij de overstap naar het Daknamstadion in Lokeren. "Ik ben zestien jaar prof geweest en ben intussen toch al twaalf jaar coach op dit niveau. Ik heb toch al het één en ander gezien. Ik ga er met vertrouwen tegenaan."

De druk op de jonge spelersgroep zal, gezien de verwachte toeschouwersaantallen, druk met zich meebrengen. "Na een mindere match in Temse werd er wel eens gevloekt, maar werd er snel naar de volgende wedstrijd gekeken. Dit zal nu toch anders zijn. Als er duizend of tweeduizend man langs de kant staat en je hebt een off-day, dan wordt dat minder snel aanvaard dan wanneer er honderd man staat."